למידה מותאמת אישית ובינה מלאכותית
- Shani Goldstein
- 16 במרץ 2024
- זמן קריאה 1 דקות

מחקרים עדכניים מצביעים על הפוטנציאל הגדול של יישום AI בחינוך מותאם אישית (Personalized Education), שעשוי להביא לשינוי פרדיגמה במערכות החינוך.
מאמר שסקר את הספרות המחקרית העדכנית בנושא שימושים של בינה מלאכותית (AI) בחינוך מותאם אישית בארה"ב, סין והודו, ובו נבחנו באופן שיטתי מעל 2000 מאמרים בנושא, העלה כמה נקודות מעניינות:
1. AI מאפשרת התאמה אישית של תכני לימוד, שיטות הוראה ומסלולי למידה לפי אפיוני התלמיד, כישוריו, הרגלי הלמידה והיכולות שלו.
2. מערכות חינוך מבוססות AI פועלות במודל "אבחוני" ו"חיזויי", ומאפשרות התערבות מוקדמת ומניעת קשיי למידה.
3. AI משפרת את תכני הלימוד ומאפשרת פלטפורמות שיתופיות וסביבות לימוד אינטראקטיביות ומעוררות מוטיבציה לתלמידים.
4. שילוב AI דורש שינוי בתפקיד המורים למנחים ומאפשרי למידה, ושחרורם מחלק מהמשימות הרגילות.
5. קיימים גם אתגרים, כמו פרטיות מידע, זמינות ציוד דיגיטלי והיבטים של שוויון הזדמנויות.
כלומר, שילוב טכנולוגיות AI בחינוך מותאם אישית מציע פוטנציאל משמעותי לשיפור חווית הלמידה והתוצאות עבור תלמידים, על ידי התאמת תכנים, שיטות הוראה ומסלולי למידה לצרכים הייחודיים של כל לומד. עם זאת, יישום אפקטיבי של AI בחינוך דורש התייחסות לאתגרים כמו פרטיות מידע, זמינות משאבים דיגיטליים ושיקולים של שוויון הזדמנויות, לצד מחקר נוסף ופיתוח מדיניות מתאימה.
אני משתפת אתכם בסרטון על כלי מדהים שעושה שימוש בבינה מלאכותית כדי לסייע לאנשי חינוך בתכנון ויישום למידה מותאמת אישית - Diffit AI:
Bhutoria, A. (2022). Personalized education and Artificial Intelligence in the United States, China, and India: A systematic review using a Human-In-The-Loop model. Computers and Education: Artificial Intelligence, 3(April), 100068. https://doi.org/10.1016/j.caeai.2022.100068
Comentários