top of page
חיפוש

One stop (AI) shop

  • תמונת הסופר/ת: Shani Goldstein
    Shani Goldstein
  • 29 באפר׳ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות



מי מאיתנו לא חווה את העומס של כלי ה-AI המציפים אותנו מכל עבר ובכל תחומי החיים. אפילו אני, שמאוד מחוברת לעולם טכנולוגיות הלמידה סקרנית, מטבעי מוצאת את עצמי לעתים אל מול האתגר של העומס והמהירות שבה הטכנולוגיה מתעדכנת. לכן, אני נוהגת לאמץ לעצמי כמה כלים שימושיים, ומשתדלת לבחור באילו המרכזים בתוכם את מירב האפשרויות, בהנחה שהן כמובן איכותיות ויעילות. אני תמיד לוקחת בחשבון את הצורך שלי לא רק כאשת טכנולוגיות למידה ומרצה בתחום אלא גם כחוקרת בטכניון שעובדת על הדוקטורט וכותבת מאמרים.


כחלק מתהליך בחירת הכלים למדתי על הכלי Writesonic, שהוא כלי בינה מלאכותית שכותבי תוכן משתמשים בו כדי להגביר את הפרודוקטיביות, להתגבר על "חסימת הכותבים" ולשפר את כישורי הכתיבה. הוא מציע משוב תמציתי, מייצר רעיונות למאמרים, קווי מתאר וסיכומים, ועוזר ליצור תוכן באיכות גבוהה. הוא כולל גם קישור לכלי לבניית צ'טבוטים הנקרא Botsonic. 


אני בחרתי בו לארסנל הכלים שלי, ומה אתם חושבים עליו? ובכלל על הרעיון של One stop (AI) shop?


קישור לסרטון הדרכה:



הרחבה:


מאמר שפורסם בנושא שימוש ב-AI באקדמיה המחקר בחן את השילוב של בינה מלאכותית (AI) בהשכלה גבוהה, תוך התמקדות בהשלכותיה על פיתוח תכניות לימודים, שיטות הוראה וחוויות למידה מותאמות אישית. ממצאים עיקריים שעלו:


  • תכניות לימודים ושיטות הוראה: הממצאים מצביעים על שינוי משמעותי לעבר פיתוח תכניות לימודים מותאם אישית, תוך שילוב תכנים ודיסציפלינות חדשים בהנחיית הבינה המלאכותית. זה כולל שימוש בתוכנות/אפליקציות ייעודיות ובשיטות הוראה והערכה חדשניות. צפוי שינוי מהותי הן במה שנלמד והן באופן בו הוא נלמד, תוך שימת דגש על הצורך של התלמידים להיות מוכנים טוב יותר למציאות חדשה.


  • למידה מותאמת אישית: בינה מלאכותית צפויה להציע שיעורים ותוכניות לימוד מותאמות אישית, המאפשרות לתלמידים ללמוד בקצב שלהם ובהתאם לצרכים האישיים שלהם. זה יכול לכלול גישה 24/7 לשירותי שיעורים, מה שהופך את הלמידה לנגישה יותר ומותאמת לכל תלמיד.


  • יתרונות לסטודנטים: השילוב של בינה מלאכותית בחינוך נתפס כמועיל מאוד לסטודנטים, ומכין אותם לדרישות המאה ה-21. זה צפוי לשפר את חווית הלמידה שלהם על ידי אספקת משאבים נוספים כגון כלי תרגום, עוזרי קול, צ'טבוטים, VR, gamification, הערכה מיידית ומשוב.


מסקנת המחקר היא של-AI יש פוטנציאל לשנות משמעותית את ההשכלה הגבוהה על-ידי הפעלת חוויות למידה מותאמות אישית והכנת התלמידים לאתגרים עתידיים. עם זאת, זה גם מדגיש את הצורך במחקר נוסף כדי להבין את היקף ההשפעה המלאה של AI על הוראה ולמידה. 


Pisica, A. I., Edu, T., Zaharia, R. M., & Zaharia, R. (2023). Implementing artificial intelligence in higher education: Pros and cons from the perspectives of academics. Societies, 13(5), 118.‏



 
 
 

Comments


bottom of page